F o r e l d r e p u l s e n ® Grunnskole – engasjerte foresatte gir bedre læring
september 2015
Hurra for deg!
Det viktigste med et bursdagsselskap er at jubilanten og gjestene har det hyggelig sammen.

Invitere til fest

Når skolebarnet skal invitere til bursdagsfeiring, kan det være greit å ha med seg noen kjøreregler i bakhodet. Blant de yngste skolebarna er det ofte vanlig at hele grupper inviteres. Det kan være alle jentene eller alle guttene i en klasse eller på et trinn, hele klassen eller hele trinnet. Av og til er det kanskje naturlig å invitere noen av barnets venner utenom klassen også. Det er viktig at ikke bursdager blir en arena hvor noen barn ekskluderes. Unngå at noen få barn i en naturlig gruppe blir utelatt. Når barna blir større, er det mange som ønsker en litt mindre feiring med de nærmeste vennene. Dersom barnet skal dele ut invitasjonen på skolen, kan det være lurt å sende en sms eller e-post til foreldrene om bursdagen. Da er dere sikre på at den har nådd fram til alle, og ikke har blitt borte på veien.

Hvor og når?

De fleste velger å ha bursdagsselskapet hjemme, men noen velger å ha det i et lånt lokale, for eksempel i skolens gymsal, i en barnehage eller i idrettslagets klubbhus. Noen har bursdagen på lekeland, kino, bowling eller andre arrangerte opplegg. Det kan være en god idé å ha bursdagen utendørs, om man har mulighet til det. Selskap i en hage, en park eller i skog og mark kan løse utfordringer med lite plass og høyt lyd- og aktivitetsnivå. Det blir gjerne lettere å rydde opp etterpå også. Utebursdag kan gjennomføres både sommer og vinter. Hva med akebursdag, skøytebursdag eller rebusløp i skogen? Uansett hvor man velger å holde selskapet, er 2-3 timers varighet gjerne nok. Både i hverdagene og i helgedagene er noen ettermiddagstimer vanlige bursdagstidspunkt. Men hva med å prøve frokostbursdag en lørdag eller søndag formiddag? Varme rundstykker, nykokte egg, smoothie og kakao kan bli en super bursdag!

Tips til bursdagsmat:

  • Pølsespyd
  • Pizzasnurrer
  • Pannekaker
  • Taco
  • Hamburgere
  • Fruktspyd
  • Muffins
  • Sjokoladekake

Relaterte artikler i Foreldrepulsen:

Kostholdsjungelen >>
En ekstra rundt bordet >>
Ungdom og rus >>

Video: Vennskap mot mobbing

Kilder: FUG
Foreldrepulsen er en lisensiert abonnementstjeneste. ©2015 infoREGI. infoREGI arbeider etter Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk. infoREGI har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.