F o r e l d r e p u l s e n ® Grunnskole – engasjerte foresatte gir bedre læring
november 2014
Fem tips for å forbedre engelsken
Barna trenger hjelp til å øve på engelskferdighetene, på lik linje med lesing og regning.

1. Les

Ved å lese tekster på engelsk, utvikler man det skriftlige og muntlige språket, og kan få ideer til egen tekstproduksjon på skolen. På biblioteket kan dere få god hjelp til å finne lettleste bøker eller blader. Tegneserier eller vitsebøker på engelsk kan også være nyttige å lese. Foreslå gjerne for barnet at han eller hun leser høyt innimellom – kanskje kan dere bytte på å lese for hverandre?

2. Skriv

Skrivetrening på engelsk er nyttig for å øve seg på å kommunisere skriftlig på et annet språk. Man kan skrive dikt, sangtekster eller små fortellinger. Kanskje har dere noen barnet kan skrive brev eller e-poster til på engelsk?

3. Snakk

Oppfordre barnet til å benytte enhver anledning til å øve på engelsken. Er dere på reise, kan barnet bestille mat selv eller spørre om veien. Hjemme kan dere ha «engelsk middag» hvor hele familien snakker engelsk rundt middagsbordet.

4. Se film og hør på musikk

Se engelske filmer sammen med barnet, og skru av teksten. Det kan gjerne være filmer barnet kjenner godt. Mye av musikken barna hører på, er på engelsk. Lytt til teksten sammen, og oppfordre barnet til å slå opp ord han eller hun ikke forstår.

5. Bruk nettet

Det er mye språklæring i å holde på med dataspill hvor man må kommunisere på engelsk. Motivasjonen for å forstå og gjøre seg forstått er sterk. Det finnes også mange gode læringsressurser på nettet, hvor barna kan øve opp engelskferdighetene.

Relaterte artikler i Foreldrepulsen:

Fremmedspråk på u.trinn >>
«Yes, I can!» >>

Video: Øve engelsk med Minecraft

Kilder: ung.no, moava.org
Foreldrepulsen er en lisensiert abonnementstjeneste. ©2014 infoREGI. infoREGI arbeider etter Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk. infoREGI har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.