F o r e l d r e p u l s e n ® – engasjerte foresatte gir bedre læring

Moderne skattejakt


Geocaching er en super måte å kombinere friluftsliv og teknologi med en spennende skattejakt for hele familien!


To millioner skatter venter på å bli oppdaget!

Hva er geocaching?
Geocaching er en slags orienteringslek hvor man bruker GPS i stedet for kart og kompass. Man leter etter «cacher» eller små turbokser som er plassert ut over store deler av verden. Det finnes over 2 millioner turbokser som gjerne består av bokser med en loggbok og små skatter i. Dette kan være klinkekuler, mynter, små figurer og andre barneleker. Skattene er bytteting, slik at hvis du tar noe skal du legge tilbake noe annet. Dere trenger en mobiltelefon med GPS og tilgang til internett.

Slik gjør du det
Før dere legger ut på tur, må dere finne koordinater til en skatt der dere vil gå. En database med oversikt over alle cacher i verden, finner dere på den offisielle Geocaching-nettsiden: www.geocaching.com. Når dere har søkt opp en skatt i det aktuelle området, legger dere inn koordinatene på GPS’en og sjekker området på et kart. Så er det bare å legge ut på tur! Når GPS’en viser at dere er fremme, starter siste etappe i skattejakten. Nå må dere lete etter turboksen som er gjemt på stedet. Noen cacher henger i trær eller er skjult under steiner. Noen festes med magneter eller borrelås, kiles fast eller er plassert på en passende «hylle».

Jeg fant skatten!
Det finnes mange typer turbokser. Felles for dem er at de er plassert på et sted av interesse, enten kulturhistorisk eller fordi det ligger vakkert til. En turboks med bytteting er den mest tradisjonelle varianten innen geocaching. Når du har funnet en skatt, signerer du i loggboka og gjør evt. et bytte. Når du kommer hjem, registrerer du funnet ditt på Geocaching-nettsiden.


Video: Hva er geocaching?
Kilder:
Geocaching.com, Geocaching i Norge, UT.no
Tilrettelagt av infoREGI as
Kommentarer trykk [her]


Geocaching steg for steg:

1. Søk fram en post i databasen på www.geocaching.com.

2. Legg koordinatene inn på GPS’en.

3. Følg GPS’en til du har kommet fram til riktig sted.

4. Let fram turboksen (cachen).

5. Signer i loggboken og gjør evt. et bytte av småskatter.

6. Lukk og legg boksen nøyaktig tilbake på plass.

7. Vel hjemme registrerer du funnet ditt på www.geocaching.com.
Legg gjerne inn en hilsen til den som har lagt ut posten og nyttig informasjon til de som kommer etter.