Foreldrepulsen® - arkiv

Sorter etter dato eller kategoriSlik bidrar du med leksehjelp (Foreldrerolla) 13.09.2019
Foreldrenes engasjement i barnas skolearbeid er av stor betydning for barnas motivasjon og resultater. Her gir vi deg tips for alle aldersgrupper.
Les >>>

FAU -din kanal til skolen (#Foreldreskolen) 06.09.2019
Medlemmene i foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) skal representere alle foreldrene ved skolen. FAU skal være bindeleddet mellom foreldrene og skolen, og skal fremme samarbeidet mellom disse. Forskning viser at engasjerte foresatte gir bedre læring. Ditt engasjement smitter over på barnet.
Les >>>

Nasjonale prøver og kartlegginger (Evner) 30.08.2019
Elevene i grunnskolen blir jevnlig kartlagt for å sjekke at de har lært det de skal og om de behøver ekstra hjelp. Nytt fra denne høsten er at alle skoler skal gjennomføre de nasjonale prøvene fra 2. - 27. september (uke 36 - 39).
Les >>>

Sjekk for hodelus nå - Nasjonal kampanje! (Helse) 23.08.2019
Hvordan oppdager du om barnet har fått lus, og hvordan blir dere kvitt det? Lusa er aktiv hele året, og det er lurt å sjekke barnet jevnlig. Husk å gi beskjed til skole og venner om dere oppdager lus, for å motvirke videre smitte.  Folkehelseinstituttet ber alle landets skoler og barnehager til å sjekke barna for hodelus nå.
Les >>>

En god start (Foreldreskolen) 15.08.2019
Vi starter alle på nytt. Ny skole, nytt trinn? Noen ferske, noen drevne – men alle med kribling i kroppen.
Les >>>

Tilbake til hverdagen (Foreldreskolen) 09.08.2019
Ut av feriemodus! En deilig sommer med sene kvelder, late morgener og isspising er tilbakelagt. For å få en god start på skoleåret, er det lurt å tjuvstarte litt med hverdagsrutinene. Bruk litt tid på å komme inn i rytmen før hverdagen braker løs.
Les >>>

Nytt til skolestart fra Udir (Aktuelt) 30.07.2019
Her finner du en oversikt over hva som er nytt til skolestart. Utdanningsdirektoratet oppdaterer artikkelen ut august.
Les >>>

Sola. En venn og en stor fiende! (Helse) 23.07.2019
Sommer og sol. Både store og små koser seg i sola. Det er godt for kropp og sjel. Pass på. For mye er absolutt ikke bra!
Les >>>

Hjemmeferie (Sommerferie) 25.06.2019
Du trenger ikke reise noe sted for å ha en super ferie. Barna kan likevel oppleve – og lære!
Les >>>

Det viktigste vettet er -badevett! (Ferdigheter) 14.06.2019
Vis badevett i sommer, og forebygg drukningsulykker. Vi går en lang ferie i møte der mange barn skal nyte bading i sjø og vann. Følg badevettreglene, hold oppsyn og sett grenser.
Les >>>

Overgang til nytt skuleår (Foreldrerolla) 07.06.2019
De fleste barn har sommerfugler i magen når de skal starte på skolen igjen i august. For mange er det også mye som er nytt ved skolestart. Da er det lurt å være litt forberedt.
Les >>>

Nettvett og personvern (Foreldrerollen) 31.05.2019
Personvern handler om retten til et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger. Barn har også rett til privatliv, men de trenger trygge voksne til å veilede seg på nett.
Les >>>

Digital dømmekraft (Evner) 24.05.2019
For å ferdes trygt og ansvarsfullt på internett, må barna lære noen kjøreregler. Foreldre må være veiledere i barnas digitale hverdag. Digital dømmekraft handler om kunnskap og holdninger, ikke teknologi.
Les >>>

Hvordan trene på multiplikasjon (gangetabellen) (Evner) 19.05.2019
Multiplikasjon er viktig å mestre i hverdagslivet og i skolearbeidet. Å kunne gangetabellen utenat er en forutsetning for effektiv hoderegning, og den legger grunnlaget for mer avansert matematikk.
Les >>>

Demokrati i skulen (Evner) 10.05.2019
Demokrati må lærast. Skulen skal fremje demokrati gjennom opplæring og elevmedverknad.
Les >>>

X-plan – Gi barnet en utvei (Foreldrerollen) 03.05.2019
Hjelp barnet ditt med en strategi for å komme ut av situasjoner de opplever som skremmende eller vanskelige. En avtale som lar foreldrene forstå at barnet trenger hjelp, kan være nyttig den dagen det virkelig gjelder.
Les >>>

Når maten vert ein fiende (Helse) 26.04.2019
Eteforstyrringar er ei psykisk liding knytt til tankar og kjensler om mat, kropp og vekt. Mange unge strevar med å handtere at kroppen endrar seg i oppveksten. Som foreldre må vi vere gode rollemodellar og merksame på endringar.
Les >>>

Slik stimulerer du til leselyst (Evner) 22.04.2019
Foreldre gir barna leselyst ved å lese selv, lese høyt for barna og vise interesse i det barna leser. Hjelp barna i å velge lesestoff som fenger. Husk at all lesing teller – også på skjerm.
Les >>>

Hvorfor feirer vi påske i Norge? (Anna) 12.04.2019
Den kristne påsken er sammen med julen den mest sentrale av de kristne høytidene. Her kan du lære nyttige og unyttige om kristendommens historie i Norge og om påsken.
Les >>>

Klargjøring av sykkel (Anna) 05.04.2019
Når snøen smeltar, er det mange som gler seg til å ta i bruk sykkelen. Ved å gjere ei skikkeleg overhaling av sykkelen etter vinteren, blir det morosamare å sykle og levetida for sykkelen blir lengre.
Les >>>

Mat som barn kan lage (Ferdigheter) 29.03.2019
Når barna har bygget seg opp litt erfaring på kjøkkenet, kan de få ansvar for både matpakke, ettermiddagsmat og middager. For at barna skal kunne lage mat på en trygg og forsvarlig måte, må de lære hvordan.
Les >>>

Nye læreplaner på vei (Ferdigheter) 22.03.2019
Høsten 2020 skal innholdet i skolen være fornyet. Nå kan du lese forslaget til de nye læreplanene. Målet med fagfornyelsen er å ruste elevene best mulig for fremtiden.
Les >>>

Ordensreglar kva og kvifor? (Anna) 17.03.2019
Ordensreglementet til skulen skal regulere elevane sine rettar og plikter på skulen, og skal innehalde reglar om åtferd og kva som kan gjerast når reglane blir brotne. Det er viktig at elevar og føresette gjer seg kjent med innhaldet i ordensreglementet til skulen.
Les >>>

Det viktigste tallet i matematikken! (Ferdigheter) 08.03.2019
I matematikken hører vi om tallet pi, som ofte skrives med det greske symbolet P. Pi dukker gjerne opp når man skal begynne å regne ut areal og omkrets av sirkler, men hva betyr dette tallet egentlig?
Les >>>

For syk for skolen? (Helse) 01.03.2019
De aller fleste skolebarn er syke i blant. Noen ganger er det vanskelig å vurdere om barnet bør være hjemme fra skolen. Her finner du noen generelle råd for å hjelpe deg i vurderingen, og tips for å redusere risikoen for sykdom.
Les >>>

Ferie i arbeidstiden? (Foreldrerollen) 15.02.2019
Å få gå på skole er både en rettighet og en plikt. Foreldrene er ansvarlige for at barnet oppfyller skoleplikten. Om permisjon er forsvarlig eller ikke må avgjøres ut fra hensynet til elevens opplæring.
Les >>>

Samlivsbrudd - barnas ønskeliste (Foreldrerollen) 08.02.2019
Et samlivsbrudd er ofte vanskeligst for barna. Her er noen punkt det kan være lurt å tenke gjennom. Den beste hjelpen barnet kan få, er hjelp til å opprettholde en sterk, kjærlig følelse til begge foreldrene.
Les >>>

Delbart? Seksualiserte bilder og videoer (Foreldrerollen) 01.02.2019
Politiets kampanje «delbart?» setter fokus på at barn og unge bruker mobiltelefoner og apper som legger til rette for å ta og dele bilder og videoer. Hva kan foreldre gjøre?
Les >>>

Dataspill: Aldersgrenser (Annet) 25.01.2019
Dataspill er merket med aldersgrenser for å gi en anbefaling om hvor gamle barna bør være for å spille. Disse grensene er satt for å beskytte barn og unge, fordi dataspill også har et stort voksent publikum.
Les >>>

Hva er egentlig en pedagog? (Annet) 18.01.2019
Pedagoger har kunnskap om oppdragelse, undervisning, lek, læring og utvikling. I skolen møter du flere pedagoger med ulike roller og ulik kompetanse. Her kan du lese mer om dem.
Les >>>

Hjelp barnet forstå verden (Foreldrerollen) 11.01.2019
Verden kan være overveldende og uforståelig i blant, og da kan det være godt å ha en voksen som hjelper med å sette ting i sammenheng.
Les >>>

Folkeskikk og språkbruk (Foreldrerolla) 04.01.2019
Å lære barna å opptre hensynsfullt, respektfullt og høflig er en viktig foreldreoppgave. Høflige barn vinner lettere respekt og møter oftere høflighet tilbake. I noen skolegårder kan stygt språk høres også blant de minste barna. Dette må både skolen og hjemmet jobbe med.
Les >>>

Hvem er du? Gjør en forskjell! (Foreldrerollen) 14.12.2018
Også for andres barn. Barn som strever i hverdagen opplever ofte at ingen bryr seg, at ingen ser. Sannheten er at noen ser, men de er redde for å blande seg, eller vet ikke hvordan de bør gå fram for å hjelpe.
Les >>>

Juleavslutning - mer enn kos (Evner) 03.12.2018
Forberedelser og øving til juleavslutningen kan fylle store deler av skoledagene i desember. Da er det viktig å vite at i arbeidet med en juleforestilling ligger det faglig læring, personlig utvikling og styrking av fellesskap og tilhørighet.
Les >>>

Brannøvelse i hjemmet (Anna) 01.12.2018
De fleste dødsbranner skjer i hjemmet. Ved å øve på hva man skal gjøre om en brann oppstår, blir både barn og voksne tryggere på hva de skal gjøre. Det kan redde liv! HUSK. Test og bytt batteri på røykvarsleren 1. desember.
Les >>>

Hjelp, vi er ungdomsforeldre (Foreldrerollen) 23.11.2018
Å gå fra å være barneforelder til ungdomsforelder kan være en stor overgang. Relasjonen forandrer seg, utfordringene og bekymringene er nye. Hva er viktig å huske på for å bevare et godt forhold til ungdommen?
Les >>>

Puberteten (Helse) 18.11.2018
Puberteten er en spennende og noen ganger utfordrende brytningsfase. Det skjer store endringer i kropp og følelser hos barna. Hva er det som skjer i puberteten, og hvordan kan vi snakke med barna om det?
Les >>>

Musikk i skulen (Evner) 11.11.2018
Musikk er noe alle barn og voksne har et forhold til. I skolen lærer elevene musikk både som et kunstfag og som et skapende fag. De skal i tillegg få oppleve konserter og forestillinger med profesjonelle utøvere i skolen.
Les >>>

Lommepengepraksis (Foreldrerolla) 04.11.2018
65 % av norske skulebarn får lommepengar. Det er ulike måtar å gjere dette på, men dei fleste foreldre er opptekne av at lommepengepraksisen skal medverke til at barnet utviklar ein sunn økonomisk sans.
Les >>>

Hva slags forelder er du? (Foreldrerollen) 26.10.2018
Hva slags forelder du er påvirkes av verdiene og erfaringene dine. Noen foreldre lar magefølelsen styre dem i rollen, mens andre har et helt bevisst forhold til hvordan de er som foreldre.
Les >>>

Hverdagsmatte (Evner) 19.10.2018
Det er mange muligheter til å øve opp regneferdighetene i hverdagen. Her får du noen tips på veien til å forstå og øve på matematikk gjennom lek og hverdagsaktiviteter.
Les >>>

Psykologisk fyrstehjelp (Helse) 30.09.2018
Som foreldre kan vi ikkje skåne barna for alle vonde situasjonar. Men vi kan støtte dei i å handtere dei tunge tankane. Her finn du nokre tips til korleis du kan hjelpe barna med å bli meir robuste.
Les >>>

Er du en god idrettsforelder? (Foreldrerollen) 21.09.2018
Engasjerte foreldre er positivt for barneidretten og for barna som deltar. Her kan du lese gode råd for å stimulere mestring og idrettsglede, og skape et godt læringsmiljø for alle barna som deltar.
Les >>>

Barnevernet - til beste for barnet (Foredrerolla) 16.09.2018
Mange barn i Noreg veks opp under forhold som er urovekkjande. Barnevernet skal beskytte barn mot omsorgssvikt. Vi har alle eit ansvar for å fortelje barnevernet om barn vi er urolege for, slik at dei kan hjelpe.
Les >>>

Forutsetning for læring (Evner) 29.08.2018
I skolen trenger elevene noen grunnleggende ferdigheter for å lære og utvikle seg. Fem slike ferdigheter er definert i læreplanen. Her kan du lese mer om hvilke ferdigheter det er, og hva de betyr for læringen.
Les >>>

Du er ditt barns største forbilde (#foreldreskolen) 24.08.2018
Ved å observere hvordan du opptrer i verden, vil barna få et holdningskompass å navigere etter. Som foreldre er vi opptatt av at barna skal oppføre seg fint mot andre og ha en sunn holdning til skolen.
Les >>>

Nytt fra skolestart (Udir) (Aktuelt) 07.08.2018
Her finner du en oversikt over hva som er nytt til skolestart høsten 2018. Vi oppdaterer saken frem til skolestart.
Les >>>

Kom deg ut med geocaching (Annet) 15.06.2018
Geocaching er en form for skattejakt hvor man benytter GPS-teknologi for å finne skattene. Det er en super måte å kombinere friluftsliv og teknologi, og passer for folk i alle aldre.
Les >>>

Gratulerer med dagen til alle foreldre og foresatte! (Foreldrerolla) 01.06.2018
I dager det den internasjonale foreldredagen. Foreldre er familiens og samfunnets anker uavhengig av hvilken rase, religion, kultur eller nasjonalitet man tilhører. Foreldre skal sørge for at barna føler seg beskyttet, er mette og vokser opp i et miljø som er fullt av kjærlighet og forståelse.
Les >>>

Snakk om spill (Foreldrerolla) 31.05.2018
Nesten alle norske barn spiller dataspill, og dataspill er en stor del av livet til mange barn og unge. Det er viktig at foreldre gjør seg kjent med barnas spilling, og snakker sammen om dataspill.
Les >>>

Skjermbruk ødelegger søvnen (Foreldrerolla) 06.05.2018
Skjermbruk på senga kan ødelegge for søvnen til barn og ungdom. Mobilbruken kan motvirke innsovning og få store konsekvenser for hverdagen og helsen til barnet.
Les >>>

Ensomhet (Helse) 29.04.2018
I alle skulegardar og nabolag finst det barn som kjenner seg einsame og utanfor fellesskapen. Sosial isolasjon er ein risikofaktor for psykiske lidingar. Mange barn prøver å skjule einsemda, difor er merksame vaksne heilt avgjerande.
Les >>>

Sykling til skolen (Foreldrerolla) 19.04.2018
Å sykle til skolen gir skolebarna frisk luft og mosjon, og er en god hverdagsaktivitet. En skikkelig vårpuss gjør sykkelen klar! Det er foreldrene som avgjør om elevene får sykle på skoleveien eller ikke.
Les >>>

Hva er nettvett - egentlig? (Evner) 15.04.2018
Stadig flere og stadig yngre barn tilbringer stadig mer tid på nett. For å ferdes trygt på internett, må barna lære noen kjøreregler. Tenk kritisk, vær et godt forbilde og vær trygg på nett!
Les >>>

Skulehelsetenesta (Helse) 08.04.2018
Alle norske skular skal ha eit tilbod om skulehelseteneste. Kva er føremålet og oppgåvene til skulehelsetenesta, og korleis kan foreldre eller skulebarn komme i kontakt med dei?
Les >>>

Hva er autisme? (Helse) 02.04.2018
Vansker med å forstå andre mennesker og delta i gjensidig sosialt samspill med andre er de mest framtredende trekkene blant de som har autisme. De første symptomene dukker gjerne opp tidlig i livet.
Les >>>

Nulltoleranse for diskriminering (Anna) 16.03.2018
Diskriminering og hatytringer er viktig å bekjempe. Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap eller være et uttrykk for trakassering.
Les >>>

Formålet med kartleggingsprøver (Evner) 11.03.2018
Kartleggingsprøvene er til for å avdekke hvilke elever som trenger ekstra hjelp. Disse prøvene bidrar til å finne ut hvem disse elevene er på et tidlig tidspunkt, og hva de behøver hjelp til.
Les >>>

Turmat (Anna) 19.02.2018
Mette barn er turglade barn! På tur får dere både fysisk aktivitet, familietid og naturopplevelser. Med sunn, fristende turmat, får kroppen påfyll av næringsstoffer og energi.
Les >>>

Konfliktløsning mellom elever (Anna) 16.02.2018
Konflikter mellom elever er en del av skolehverdagen. Noen konflikter er vonde og krever at skolen jobber aktivt for å dempe dem. Det finnes ulike måter å håndtere konflikter på, blant annet gjennom å bruke elevmeglere.
Les >>>

Sjenerte barn (Foreldrerolla) 11.02.2018
Sjenerte barn kan trenge hjelp av voksne for å ta kontakt med andre. Støtte og hjelp i tidlige skoleår kan være avgjørende når de sjenerte barna blir eldre.
Les >>>

Mobbing – hva kan jeg gjøre? (Anna) 02.02.2018
Elevundersøkelsen for 2017 viser en svak økning i andel elever som blir mobbet. I denne artikkelen kan du lese om ulike former for mobbing, kjennetegn og tiltak for å bekjempe mobbing.
Les >>>

Gode apper for lesing (Evner) 26.01.2018
Nettbrett og apper kan være fine verktøy for å lære å lese og videreutvikle leseferdighetene. Gode leseapper har noen fellestrekk, og mange av dem egner seg godt til barn som har utfordringer med å lese.
Les >>>

Stress og press. (Foreldrerolla) 19.01.2018
Egne og andres krav til skoleprestasjoner kan gi unge psykiske helseplager. Som foreldre må vi være oppmerksomme på presset de utsettes for, og hjelpe til med å håndtere stresset der det trengs.
Les >>>

Slik hjelper du ditt barn med matematikk. (Evner) 07.01.2018
Matematikk er et godt eksempel på hvor mye foreldrene betyr for barnets læring. Les mer om hvordan du kan bidra.
Les >>>

Små grep – stor forskjell (Helse) 01.01.2018
Næringsrik og variert mat er viktig for barns helse og trivsel. Et sunt kosthold legger grunnlaget for opplagte skolebarn.
Les >>>

Drikker du? Les dette! (Foreldrerolla) 15.12.2017
Mange barn gruer seg til julen på grunn av foreldrenes alkoholforbruk. Det oppleves utrygt når mor eller far forandrer seg når de drikker.
Les >>>

Hatefulle ytringer er ikke greit! (Foreldrerolla) 03.12.2017
Kampanjen #IKKEGREIT oppfordrer foreldre og barn til å ta sitt ansvar og avstand fra hatefulle ytringer. Mange unge opplever å bli utsatt for stygge meldinger på grunnlag av kjønn, etnisitet eller annen gruppetilhørighet.
Les >>>

Bli bedre kjent med barnet ditt (Foreldrerolla) 24.11.2017
Alle barn er forskjellige, med ulikt temperament, personlighet og egenskaper. Ved å bli bedre kjent med hvordan ditt barn er, kan du bedre tilrettelegge for og støtte barnet ditt i hverdagen.
Les >>>

Det psykososiale skolemiljøet (Helse) 10.11.2017
Et nytt regelverk om skolemiljø fastslår at alle elever har rett til å ha et trygt og godt skolemiljø. Det er elevenes egen opplevelse av hvordan de har det på skolen, som er avgjørende.
Les >>>

Snakk om seksualitet (Foreldrerolla) 05.11.2017
Det aller viktigste vi kan lære barna våre om seksualitet, er hva som er greit og ikke. Hva er greit å gjøre med seg selv, med andre og hva er det greit at andre gjør med deg. Ved å være åpne om dette, gir vi barna kunnskap og trygghet.
Les >>>

Ulike lesestrategier (Evner) 26.10.2017
Gjennom lesingen skal barnet få kunnskap, trekke ut informasjon og forstå det han eller hun har lest. Da bruker vi litt andre lesestrategier enn når vi leser skjønnlitteratur. Hvordan kan foreldre støtte oppunder lesing for læring?
Les >>>

Digital kompetanse – foresatte (Foreldrerolla) 20.10.2017
Som foreldre må vi gå foran som gode eksempler, også på digitale arenaer. Vi må ha et bevisst forhold til hvordan vi fremstår, hva vi legger igjen av digitale spor og hvordan vi forholder oss til all informasjonen på nett.
Les >>>

Overvekt (Helse) 13.10.2017
Mange barn trenger hjelp for å holde en sunn vekt. Et fornuftig kosthold og aktivitetsnivå er viktig for å unngå overvekt. Har du et overvektig barn, finnes det gode tiltak som kan hjelpe med å oppnå en normal vekt.
Les >>>

Alle har ein psykisk helse! (Helse) 28.09.2017
De fleste barn og unge har god psykisk helse. Men det finnes en betydelig andel som sliter med vansker som angst, depresjon eller atferdsforstyrrelser. Som foreldre kan vi bistå barna i en tung situasjon.
Les >>>

Hjelp barnet med konsentrasjon (Evner) 24.09.2017
Å kunne konsentrere seg og holde oppmerksomheten er helt nødvendig når vi skal lære noe nytt. Fokus og konsentrasjon er en forutsetning for at barnet skal kunne forstå og ta til seg ny kunnskap.
Les >>>

Prøver og kartlegginger (Evner) 17.09.2017
Nasjonale prøver og kartlegginger er en del av underveisvurderingen som foregår i skolen. Det finnes ulike prøvetyper med ulikt formål, og prøvene gjennomføres i bestemte fag, ferdigheter og trinn.
Les >>>

Rettigheter og plikter (#foreldreskolen) 20.08.2017
Opplæringen og elevenes trivsel på skolen er ikke skolens ansvar alene. Foresatte og eleven selv har også ansvar og plikter. Skolen skal legge til rette for samarbeid med hjemmet og sikre foresattes medvirkning i skolen.
Les >>>

Nytt til skolestart 2017 - grunnskolen (Aktuelt) 24.07.2017
Her finner du en oversikt over hva som er nytt til skolestart for grunnskolen for skoleåret 2017-18. Utdanningsdirektoratet (Udir) oppdaterer saken frem mot skolestart.
Les >>>

Læring på utenlandsferien (Evner) 10.07.2017
Utlandet er et fint sted å lære ting som kun er teori her hjemme: Språk, kultur, historie, kart, valuta- og svømming! Få også to videotips om økonomi og omsorg.
Les >>>

Svømmeferdigheter redder liv! (Evner) 18.06.2017
Sommeren er en fin tid for å øve på svømmeferdighetene. Gode svømmeferdigheter legger grunnlaget for trygghet, aktivitet og moro i vannet. Forebygg drukningsulykker ved å være svømmedyktig og utvise badevett.
Les >>>

Ungdom og rus (Helse) 09.06.2017
Mange ungdommer møter rus for første gang på ungdomsskolen. Som foreldre er det viktig å prate med barna om rus, ha et bevisst forhold til eget rusbruk og være oppmerksom på signaler om rusbruk hos ungdommen.
Les >>>

Hørsel (Helse) 02.06.2017
Nedsatt hørsel er en tilstand som griper inn i mange sider av livet. Mange barn opplever dette i perioder, og noen er født med eller utvikler varig hørselsskade. Det er viktig å avdekke nedsatt hørsel tidlig for å få god hjelp.
Les >>>

Kvardagsmatte (Evner) 28.05.2017
Det er mange muligheter til å øve opp regneferdighetene i hverdagen. Benytt handleturen, matlagingen og bilturen til å snakke om og praktisere matematikk. Her får du noen gode tips.
Les >>>

Hysj, ingen liker deg! (Mobbing) 21.05.2017
«Det er så mye som foregår på skolen som foreldre ikke vet, og det er mange som ikke skjønner hva som skjer.» Se forestillingen laget av ungdom ved Lierbyen Skole om mobbing.
Les >>>

Digital mobbing (Helse) 14.05.2017
Vonde kommentarer oppleves like sårende på en skjerm som det gjør ansikt til ansikt. Men gjemt bak en pc kan det være lett å gå over grenser, og spøken kan utvikle seg til digital mobbing. Vi voksne må være oppmerksomme.
Les >>>

Hva er dysleksi? (Evner) 07.05.2017
Dysleksi er vansker med å lese og skrive som ikke har sammenheng med barnets evner ellers. Det er viktig å fange opp barn med lese- og skrivevansker så tidlig som mulig, slik at de kan få god hjelp.
Les >>>

Ny læreplan (Anna) 30.04.2017
Samfunnet vårt er i rask endring, og skolens innhold må utvikles i takt med disse endringene. Opplæringen i skolen skal legge grunnlag for barnas voksne liv i en fremtid vi ikke kjenner. Derfor må innholdet i skolen fornyes jevnlig.
Les >>>

Hva skal vi lese nå? (Evner) 23.04.2017
Nøkkelen til leseglede er å finne bøker som barna liker. Om du leser høyt eller barnet leser selv, er det viktig å finne en bok som engasjerer. Det finnes mange flotte barnebøker, både klassikere og nyutgivelser.
Les >>>

Hvorfor planleggingsdager? (Anna) 17.04.2017
For foreldre kan det av og til være vanskelig å få tak på hvorfor skolen har planleggingsdager. Da er det nyttig å vite noe om formålet med dem, hva de brukes til og hvordan de kommer elevene til gode.
Les >>>

Ferie i skoletiden (Foreldrerolla) 26.03.2017
Det er oppmøteplikt for elevene i grunnskolen. Dersom permisjon for en kort periode søkes og innvilges, må foresatte sørge for at eleven får nødvendig opplæring i denne perioden.
Les >>>

God natt, Snapchat! (Helse) 19.03.2017
Barn og ungdom som bruker mobil og pc på senga får generelt dårligere søvn enn de har behov for. Mobilbruken kan motvirke innsovning og få store konsekvenser for hverdagen og helsen til barnet.
Les >>>

Spiseforstyrrelser (Helse) 05.03.2017
Spiseforstyrrelser er komplekse lidelser som kan komme av mange ulike ting. De gir seg utslag i et vanskelig forhold til kropp, mat og vekt.  Som foreldre må vi være gode rollemodeller og oppmerksomme på endringer.
Les >>>

Skjult mobbing (Helse) 05.02.2017
Skjult mobbing er vond, snikende og vanskelig å oppdage. Mange jenter og gutter utsettes for skjult mobbing. Som foreldre kan vi bidra til å få en slutt på den skjulte mobbingen om vi vet hva vi skal se etter.
Les >>>

Videregående opplæring (Evner) 29.01.2017
Tiendeklassingene står foran et viktig veiskille ved valg av videregående opplæring. Som forelder kan du være en viktig samtalepartner og støttespiller. Gjør deg kjent med mulighetene og søknadsprosessen.
Les >>>

Bidra heime (Foreldrerolla) 15.01.2017
Som foreldre ønsker vi at barna blir selvstendige og selvhjulpne. Å lære dem husarbeid er et viktig steg til å kunne ta vare på seg selv.
Les >>>

PISA-undersøkelsen (Anna) 08.01.2017
PISA er en stor internasjonal skoleundersøkelse som gjennomføres jevnlig. Her kan du lese litt om resultatene fra undersøkelsen i 2015.
Les >>>

Å hjelpe med leseleksene (Evner) 01.01.2017
Foreldre kan hjelpe barna å få godt utbytte av leseleksene. Gjennom leseleksene kan barnet lære noe nytt og interesser kan vekkes. Ved å hjelpe barnet når det leser, kan dere også ha en hyggelig stund sammen.
Les >>>

Fysisk aktivitet i hverdagen (Helse) 04.12.2016
Med en aktiv hverdag følger bedre helse, mer energi og bedre søvn. Fysisk aktivitet gir bedre konsentrasjonsevne og motorikk. Dette drar både skolebarn og voksne nytte av.
Les >>>

Lær å lese med apper (Ferdigheter) 20.11.2016
Når barna skal lære å lese, kan apper på nettbrett være gode og motiverende verktøy. Her kan du lese litt om hva som kjennetegner gode apper for lesetrening, og hvordan de kan hjelpe barn med lese- og skrivevansker.
Les >>>

Tilpasset opplæring (Evner) 13.11.2016
Tilpasset opplæring er et grunnleggende prinsipp i skolen. Alle elever skal møte utfordringer og krav de kan strekke seg mot, som de kan mestre på egen hånd eller sammen med andre.
Les >>>

Problemer med synet? (Helse) 06.11.2016
Nedsatt syn kan være opphav til flere utfordringer og frustrasjoner i skolehverdagen. Det er ikke alltid like lett å oppdage synsvansker hos barn. Her finner du noen symptomer å være oppmerksom på.
Les >>>

Den viktige nysgjerrigheten (Evner) 23.10.2016
Barn lurer på alt mulig. De spør og graver på passende og upassende tidspunkt. Men har du tenkt på hvor viktig nysgjerrighet er for læring? ? være nysgjerrig er en sterk motivasjonskraft for å lære noe nytt.
Les >>>

Foreldrenes rolle mot mobbing (Foreldrerollen) 16.10.2016
Mange barn opplever mobbing som kan få følger for resten av livet. Vi voksne må vite kjennetegn på mobbing og kunne avdekke det. Vi må vite hva vi kan gjøre for å forebygge og stoppe mobbing.
Les >>>

Grunnleggende ferdigheter (#foreldreskolen) 01.10.2016
I skolen regnes fem grunnleggende ferdigheter som forutsetninger for læring. Disse ferdighetene danner grunnlaget for barnets utvikling i skole, arbeid og samfunnsliv.
Les >>>

Skolens verdigrunnlag (#foreldreskolen) 11.09.2016
Skolens mål er å ruste barn, unge og voksne til å håndtere livet og mestre utfordringer sammen med andre. Læreplanen sier noe om hvilke verdier opplæringen hviler på, og skolens helhetlige ansvar for elevenes utvikling.
Les >>>

Foreldremøtet (#foreldreskolen) 28.08.2016
Hvis du som forelder engasjerer deg i ditt barns skolegang, vil barnet gjøre det bedre på skolen. Har du et godt forhold til skolen, øker det sjansen for at også barnet trives. Foreldremøter er en viktig arena å engasjere seg i.
Les >>>

Engasjerte foreldre søkes (#foreldreskolen) 21.08.2016
Foreldre har rett og plikt til medvirkning i skolen. Det betyr at de skal engasjere seg i barnas skolegang, og at de skal ha reell innflytelse på beslutninger som tas i skolen. Her kan du lese om hvordan du kan engasjere deg.
Les >>>

God skolestart (#Foreldreskolen) 14.08.2016
Tusenvis av barn og unge inntar skolegården i disse dager. Noen ferske, noen drevne ?? men alle med kribling i kroppen.
Les >>>

Nytt for grunnskolen 2016 (Aktuelt) 12.07.2016
Her finner du en oversikt over hva som er nytt til skolestart i august. Utdanningsdirektoratet oppdaterer saken når det kommer noe nytt.
Les >>>

Kjekt å vite om solstråler og solkrem (Helse) 11.07.2016
Sola er ikke bare god. I denne artikkelen gir vi deg noen fakta og tips om UV-stråling og solbeskyttelse. Kjenner du solvettreglene?
Les >>>

Handter sinnet ditt (Foreldrerolla) 05.06.2016
? bli rasande på barnet sitt er noko dei aller fleste opplever frå tid til anna. Men korleis handterer du sinnet overfor barnet? Det kan vere skadeleg om sinnet ditt opplevast uforståeleg og ikkje er føreseieleg for barnet.
Les >>>

Kva er digitale ferdigheiter? (Evner) 29.05.2016
Digitale ferdigheiter er ein av fem grunnleggande ferdigheiter barna skal lære på skulen. Dei grunnleggande ferdigheitene er naudsynte føresetnader for læring og utvikling. Dei gjeld for alle fag og på alle steg.
Les >>>

La barna lage mat! (Helse) 23.05.2016
Dei fleste barn tykkjer det er gøy å lage mat. Ved kjøkkenbenken blir dei kjende med ulike råvarer, utviklar smakssansen og utvidar repertoaret for mat og matlaging. Og dei kan vere til god hjelp i kvardagen!
Les >>>

Internett på eksamen? (Evner) 19.05.2016
I slutten av mai skal alle tiendeklassingar gjennom eksamen. Kva for nokre hjelpemiddel har dei lov til å bruke under skriftleg eksamen? Kva med ressursar på internett?
Les >>>

Lese- og skrivevanskar (Evner) 08.05.2016
Nokre barn strever med å lære seg å lese og skrive. Dersom utviklinga går seint eller stoppar opp, kan det tyde på at barnet har lese- og skrivevanskar. Her kan du lese litt om kva det er, og kva for nokre kjenneteikn du skal sjå etter.
Les >>>

Barn og angst (Helse) 01.05.2016
Angst og redsel er kjensler som er kjende for oss alle. Det er naturen sin måte å få oss til å mobilisere ekstra på. For nokre blir angsten ei utfordring som styrer livsutfolding og reduserer livskvalitet.
Les >>>

Hjelp barnet med planlegging (Foreldrerolla) 24.04.2016
Mange barn treng hjelp til å planlegge og strukturere skulearbeidet. Da er det godt med foreldre som hjelper til med å setje gode rammer for arbeidsøkta, og dele opp oppgåvene i overkommelege bitar.
Les >>>

Kva er tilknyting? (Foreldrerolla) 17.04.2016
Barn treng eit nært og trygt forhold til dei vaksne rundt seg. Relasjonen mellom barn og foreldre legg grunnlaget for den emosjonelle og sosiale utviklinga til barnet. Denne tilknytinga påverkar òg relasjonen barnet har til andre menneske i livet.
Les >>>

Uteleik for alle (Helse) 10.04.2016
Skulebarna er ein del ute i løpet av skuledagen. Uteleik er eit godt utgangspunkt for å vere fysisk aktiv og dermed få betre konsentrasjon og positive helseeffektar. Utemiljøet på skulen bør leggje til rette for variasjon og inspirere til ulike aktivitetar.
Les >>>

Kva er føremålet med ein kartleggingsprøve? (Evner) 03.04.2016
Det viktigaste målet med å la elevane gjennomføre kartleggingsprøvar, er å fange opp dei som har behov for ekstra hjelp. Kartleggings-prøvane er ein av metodane skulene brukar for å finne ut kven desse elevane er, og kva dei har behov for.
Les >>>

Den matematiske samtalen (Evner) 06.03.2016
Det å snakke om matematikk er ein del av det elevane skal lære i matematikkundervisinga. Samstundes kan den matematiske samtalen hjelpe barna til å få betre forståing i faget.
Les >>>

Når du mistenkjer at eit barn blir utsett for vald (Anna) 21.02.2016
Mange barn i Noreg lever med vald. For å hjelpe desse barna, må vi vere på vakt, vite kva vi skal sjå etter, og våge å ta grep om vi har ein mistanke. Dei valdsutsette barna fortener at nokon bryr seg.
Les >>>

Skjult mobbing (Anna) 14.02.2016
Skjult mobbing er vond, snikande og vanskeleg å oppdage. Mange jenter ?? og gutar ?? blir utsette for skjult mobbing. Som foreldre kan vi bidra til å få ein slutt på den skjulte mobbinga, om vi veit kva vi skal sjå etter.
Les >>>

Kva er elevråd? (Anna) 07.02.2016
Elevmedverknad og demokrati er viktige grunnprinsipp i norsk skule. Ein måte å møte dette i praksis, er gjennom elevrådet. Elevrådet skal vere ein arena for å gje elevane reell påverknad på sin eigen skulekvardag.
Les >>>

Evnerike barn (Evner) 31.01.2016
? vere evnerik er noko anna og meir enn å vere skuleflink. Dei evnerike barna skil seg frå andre barn på fleire måtar, og treng oppfølging og tilpassing for å kunne utnytte det akademiske potensialet sitt, og trivast på skulen.
Les >>>

? flytte med skulebarn (Foreldrerolla) 24.01.2016
Det kan vere både skummelt og spennande å forlate det kjente for ein ny bustad. For dei fleste barn går det ofte greitt å flytte, men det er lurt å førebu barna og vere open for sorg og sakn. Her får du nokre tips til korleis de kan handtere flyttinga.
Les >>>

KRLE ?? kva er nytt? (Evner) 10.01.2016
Ved skulestart 2015 vart religionsfaget i grunnskulen endra. Her kan du lese litt om kva det nye KRLE-faget inneheld, og kva som er endra frå det tidlegare RLE-faget.
Les >>>

Trygg skuleveg (Anna) 04.01.2016
? gå eller sykle til skulen gir skulebarna ein super start på dagen, med frisk luft og mosjon. Det viktigaste er likevel at skulevegen er trygg for barna. Det er det vi vaksne som har ansvaret for.
Les >>>

Når krisa rammar (Anna) 22.11.2015
Skulane i Noreg skal vere trygge for barna og dei vaksne som oppheld seg der. Da er det viktig at det finst god beredskap og grundige planar for kva som skal gjerast om krisa rammar. Det er umogleg å førebu seg på alt som kan skje, men planar, rutinar og øvingar gjer skulen betre rusta til å handtere ein eventuell krisesituasjon.
Les >>>

Sensitive barn (Helse) 15.11.2015
Reagerer barnet ditt sterkt på noko du oppfattar som detaljar? Blir det lett overstimulert og treng tid for seg sjølv? Nokre barn er spesielt sensitive overfor sanseinntrykk. Ved å ta omsyn til det, blir livet lettare for både barn og vaksne.
Les >>>

Skåne eller veilede () 14.11.2015
Det er umulig å skjerme barn helt fra dramatiske hendelser i nyhetsbildet. Hvordan skal vi snakke med barna om katastrofer?
Les >>>

? gjere gode søk (Evner) 08.11.2015
Har barnet ditt fått i oppgåve å finne informasjon på internett om eit bestemt tema? Da er det lurt å lære barna enkel søketeknikk for at søket skal bli både tryggare, meir effektivt og målretta. Når barnet har funne fram til informasjonen, er det viktig å kunne vurdere den med eit kritisk blikk.
Les >>>

Kva er skulevegring? (Anna) 01.11.2015
Barn med skulevegring er redde for å gå på skulen. Dag etter dag nektar barnet å gå om morgonen, og fortvilinga veks hos både foreldre og barn. ?rsakene til skulevegring kan vere mange, og vegen ut av det må tilpassast den enkelte situasjon.
Les >>>

Foreldre på sosiale medium (Foreldrerolla) 25.10.2015
Mange unge fortel at dei er flaue over framferda til foreldra på sosiale medium. I ein viss alder er gjerne barna flaue over det meste foreldra gjer, men på internett blir alt så veldig synleg for alle!
Les >>>

Om foreldresamvit (Foreldrerolla) 18.10.2015
Foreldre i dag blir bombardert med innspel frå alle kantar om kva slags foreldre ein bør vere og kva barn treng. Det er nyttig med gode råd, men det kan òg gje ei kjensle av at ein aldri er god nok.
Les >>>

Forstå brøk (Evner) 11.10.2015
Strever barnet ditt med å forstå brøk? Det kan vere utfordrande å forklare korleis vi reknar med brøk. Her får du nokre tips på vegen til å forstå brøk, og til å hjelpe barnet til å få grep om det.
Les >>>

Barn og sosiale medium (Ferdigheter) 04.10.2015
Barn og unge deler bilete, video, musikk, informasjon og tankar med verda gjennom internett. Det er viktig at foreldre kjenner til denne delen av livet til barna, og snakkar med dei om bruk av sosiale medium.
Les >>>

Hurra for deg! (Anna) 27.09.2015
? fylle år er ei stor hending for barna, som dei gjerne vil feire med klassekameratar og vener. Her finn du tips, råd og gode køyrereglar til barnebursdagen for skulebarna. Korleis og kven skal vi invitere? Kor og når skal vi halde selskapet?
Les >>>

Læringsstrategiar i matematikk (Ferdigheter) 20.09.2015
? vere bevisst på korleis ein lærer best, er til stor hjelp når ein skal lære noko nytt. Kva er læringsstrategiar, og korleis kan det hjelpe barnet ditt til å lære matematikk på ein betre måte?
Les >>>

Små barn ?? store spørsmål (Foredrerolla) 10.09.2015
Tykkjer du det er vanskeleg å snakke med barna om dei store spørsmåla? Tanker om liv og død, katastrofar, kriser og krig opptek mange barn i skulealder. Her får du nokre tips til korleis du kan møte barna sine store spørsmål om vanskelege tema.
Les >>>

Heim-skule-samarbeid (Foreldrerolla) 04.09.2015
Heimen og skulen er dei to viktigaste arenaene i livet til barna. Eit godt og tett samarbeid mellom desse to «verdene» gjev barnet gode føresetnader for ei positiv utvikling på skulen. For at eit slikt samarbeid skal lukkast, må begge partar ta ansvar for ein fruktbar dialog.
Les >>>

Det meste om mobbing (Foreldrerollen) 29.08.2015
Mobbing må alltid være fokus. At barn brytes ned av andre og gruer seg til å gå på skolen er uakseptabelt. Hva er mobbing og hvem mobbes? Digital mobbing. Hvem mobber? Hvordan oppdage mobbing? Hva kan foreldrene gjøre?
Les >>>

Aktivitetar i fritida (Fritid) 23.08.2015
Dei fleste skulebarn i Noreg deltek i organiserte fritidsaktivitetar. Aktivitetane kan vere ein arena for sosialisering, meistring og utvikling. Er ditt barn interessert i idrett, kultur eller friluftsliv?
Les >>>

Skulestart med blanda kjensler (Skolestart) 16.08.2015
Eit nytt skuleår står for døra. Mange barn går skulestarten i møte med blanda kjensler. Korleis vil det bli? Kanskje har dei fått ein ny lærar, nokre nye klassekameratar ?? eller kanskje skal dei starte på skulen for aller fyrste gong!
Les >>>

Ver ein positiv skuleforelder (Foredrerolla) 12.08.2015
Haldninga du har til skulen heng tett saman med motivasjonen til barnet ditt. Tykkjer du skulen er viktig, vil barnet gjere det òg. Ei positiv haldning til skulen gjev grunnlag for gode resultat.
Les >>>

Nytt til skolestart 2015 (Aktuelt) 06.08.2015
Utdanningsdirektoratet (Udir) har laget en samleside der de informerer om hva som er nytt til skolestart for grunnskolen.
Les >>>

En vellykket skolestart () 03.08.2015
Skolestart er en viktig milepæl for barn og foreldre. En overgang fra kjent til ukjent for store og små. Hvordan kan du bidra til å gjøre skolestarten til en god opplevelse?
Les >>>

Symjing reddar liv! (Evner) 21.06.2015
Halvparten av norske tiåringar kan ikkje symje. I skulen er det gjort endringar i måla for symjeopplæringa, som settast i verk frå skulestart 2015. Mange brukar sommaren til å utvikle og øve på symjeferdigheitene.
Les >>>

Ferdigheiter for framtida (Evner) 14.06.2015
Skulen skal utdanne elevane til å fungere i eit framtidig samfunn og arbeidsliv. Kva for nokre kompetansar og ferdigheiter blir viktige i åra som kjem? Korleis kan barna i dag bli best mogleg førebudd på krava og forventingane i det samfunnet dei skal jobbe og leve i?
Les >>>

Korleis set læraren standpunktkarakterar? (Evner) 31.05.2015
Når ti år på grunnskulen er over, skal elevane få vitnemål med eksamens- og standpunktkarakterar. Kva ligg bak desse vurderingane, og korleis skal kompetansen til elevane målast?
Les >>>

«Korleis har du hatt det på nettet i dag?» (Nettvett) 24.05.2015
Barn kan oppleve både spennande og ubehagelege ting på nett. Mobiltelefonar og digitale møteplassar har blitt ein arena der mobbing òg skjer, og det er viktig at vaksne er i kontakt med nettverda til barna.
Les >>>

Sysken ?? rivalar og bestevener (Anna) 17.05.2015
ysken er våre fyrste vener. ? vekse opp med sysken kan vere ei kjelde til glede, frustrasjon, kjærleik, sjalusi og konflikthandtering. Korleis kan foreldra leggje til rette for at syskenforholdet skal utvikle seg positivt?
Les >>>

Kva er eit driftsstyre? (Anna) 10.05.2015
Driftsstyret på skulen er involvert i viktige avgjersler om drift og innhald i skulen. Der blir alle partane i skulen samla for å diskutere og vedta saker som gjeld blant anna budsjett, strategiplanar, skulemiljø og samarbeid med heimen.
Les >>>

Læreplanen i engelsk på tre minutt (Evner) 03.05.2015
I læreplanen finn vi informasjon om kva elevane skal lære på skulen. Alle skulefaga har ein læreplan som beskriv hovudområda og kompetansemåla i faget. Her får du eit kjapt blikk på læreplanen i engelsk.
Les >>>

Handtering av legemiddel i skule og SFO (Helse) 26.04.2015
Nokre barn treng å ta medisinar i løpet av den tida dei er på skule eller SFO. Av og til treng barnet òg hjelp med å passe tida og få i seg medisin på riktig måte. Det finst nasjonale retningsliner som seier noko om korleis dette skal handterast.
Les >>>

Foreldrenettverk skapar tryggleik (Foreldrerolla) 19.04.2015
Foreldra i ei skuleklasse har ein ting til felles ?? omsorg for barnet sitt. Når foreldra deler erfaringar, blir kjende med kvarandre og snakkar saman, verker det førebyggande for mobbing og ekskludering. Trivnaden aukar, og konfliktar kan bli forhindra når ein utviklar felles normer.
Les >>>

Når ulukker skjer på skulen (Helse) 12.04.2015
Heldigvis er det sjeldan det skjer alvorlege ulukker i norske skular. Som oftast er det skraper og sår som kan handterast på staden. Men skulle det skje noko alvorleg, har skulane rutinar, retningsliner og forsikring for å ta vare på barna.
Les >>>

Kvifor uteundervising? (Evner) 22.03.2015
Ved å flytte undervisinga ut av klasserommet, opnar det seg nye høve for læring. Uteundervising styrker motivasjon og forståing, og tilbyr variasjon i skuledagen. ?tferdsproblema blir mindre og dei stille elevane blir meir aktive utandørs.
Les >>>

Læreplanen i norsk på tre minutt (Evner) 15.03.2015
I læreplanen finn vi informasjon om kva elevane skal lære på skulen. Alle skulefaga har ein læreplan som beskriv hovudområda og kompetansemåla i faget. Her får du eit kjapt blikk på læreplanen i norsk.
Les >>>

Kosthaldsjungelen (Helse) 08.03.2015
Det florerer av kosthaldsråd i alle kanalar. Som forelder vil ein det beste for barnet sitt, og i blant kan det vere vanskeleg å vite kva for nokre råd ein skal følgje. Her finn du kvalitetssikra anbefalingar om kosthald frå norske helsemyndigheiter.
Les >>>

Mobbeprogram og tiltak (Anna) 01.03.2015
Arbeid mot mobbing er ein viktig del av oppgåva til skulen. For å jobbe systematisk med å skape eit inkluderande læringsmiljø der elevane kan kjenne seg trygge, vel mange skular å innføre program mot mobbing. Her kan du lese litt om kva desse programma inneber, og kva for nokre tiltak som settast inn på skulane.
Les >>>

Eitt barn ?? to språk (Evner) 15.02.2015
? vere tospråkleg har mange fordelar. Fleirspråklegheit er ein ressurs, og ein bør støtte og oppmuntre den fleir-språklege utviklinga til barnet. Språket er berar av identitet, kultur og fellesskap. Barn som veks opp i ein fleirspråkleg familie får gjerne eit ekstra bevisst forhold til språk.
Les >>>

Safer Internet Day 2015 (Aktuelt) 10.02.2015
I år feires Safer Internet Day under slagordet -La oss sammen skape et tryggere og bedre internett (Lets create a better Internet together).
Les >>>

«Kva skal eg velje?» -Utdanningsval (Evner) 08.02.2015
Når våren nærmar seg, skal tiandeklassingane ta eit viktig val for framtida. Val av utdanning og yrke er ei vanskeleg avgjerd for mange ungdommar. Som foreldre kan de vere ein viktig samarbeidspartnar og støttespelar i dette valet.
Les >>>

Når leksene blir eit slit (Evner) 01.02.2015
Lekser skal ikkje vere berre slit! Av og til verkar leksebyrda uoverkomeleg for barnet. Da er det viktig med ein god dialog med læraren, og at barnet får støtte og rettleiing frå foreldra. Her får du råd om å hjelpe barnet til å takle leksene på ein god måte.
Les >>>

? lese for å lære (Evner) 25.01.2015
Nøkkelen til den framtidige læringa til barnet ditt ligg i leseferdigheitene. Gjennom lesinga skal barnet få kunnskap, trekkje ut informasjon og forstå det han eller ho har lese. Korleis kan foreldre støtte oppunder lesing for læring?
Les >>>

Læreplanen i matematikk på tre minutt (Evner) 11.01.2015
I læreplanen finn vi informasjon om kva elevane skal lære på skulen. Alle skulefaga har ein læreplan som beskriv hovudområda og kompetansemåla i faget. Her får du eit kjapt blikk på læreplanen i matematikk.
Les >>>

Barn og skjermbruk (Anna) 04.01.2015
Norske barn har tilgang på mange medium på skjerm. Summen av tidsbruk på smarttelefon, nettbrett, TV og PC kan bli ganske massiv. Mykje av bruken er positiv og verdfull for barnet, men av ulike årsaker kan det vere lurt at tidsbruken avgrensast.
Les >>>

Ein ekstra kring bordet (Anna) 14.12.2014
I jula er fokuset på fellesskap og samvær ekstra tydeleg. Det forsterkar kjensla av å falle utanfor hos dei barna som har det vanskeleg heime. Ved å inkludere barn du ser har det vanskeleg i aktivitetane til din familie, kan du gjere ein enorm skilnad!
Les >>>

Ungdom og rus (Anna) 07.12.2014
Mange ungdommar møter rus for fyrste gang på ungdomsskulen. Som foreldre er det viktig å prate med barna om rus, ha eit bevisst forhold til eiget rusbruk og vere merksam på signal om rusbruk hos ungdommen.
Les >>>

Anbefalingar om fysisk aktivitet for barn og unge (Anna) 30.11.2014
I dei nye anbefalingane til Helsedirektoratet presiserast det kor viktig det er å redusere stillesitjinga blant barn. Barn og unge bør vere fysisk aktive minimum 60 minutt med moderat eller høg intensitet kvar dag.
Les >>>

Digital lesing (Evner) 23.11.2014
Dei fleste barn og unge i dag les meir på skjerm enn dei gjer på papir. Boka er i ferd med å bli forbigått av PC, nettbrett og mobiltelefonar. Kva kjenneteiknar digital lesing, og kva for nokre dugleikar må barna ha for å lese digitale tekstar?
Les >>>

Foreldres engasjement bedrer barnas skoleprestasjoner (Aktuelt) 21.11.2014
Elever som får leksehjelp og støtte av foreldrene, gjør det bedre på skolen, viser ny forskning. Foreldrenes innsats er viktigere enn deres utdanningsnivå.
Les >>>

«Men alle andre får jo lov!» (Foreldrerolla) 16.11.2014
Mange barn brukar argumentet om at andre barn får lov, om dei møter ei grense dei er usamde i. Barn har sterk rettferdskjensle, og kan reagere sterkt om dei oppfattar at barn kring dei har andre reglar enn dei sjølve.
Les >>>

I lys av ODIN-saken: Det meste om mobbing (Anna) 13.11.2014
Mange barn og unge opplever mobbing som kan få fylgjer for resten av livet. Som vaksne må vi vete kjenneteikn på mobbing og kunne avdekkje når det skjer. Vi må vete kva vi kan gjere for å førebygge og stoppe mobbing. Vi må òg spele på lag med skulen og andre vaksne rundt barna for å halde nærmiljøet mobbefritt.
Les >>>

Fem tips for å forbetre engelsken (Evner) 09.11.2014
Mange foreldre synest det er vanskeleg å hjelpe barna med engelskopplæringa. Her finn du forslag til korleis de kan øve på å forbetre ordtilfang, grammatikk og uttale.
Les >>>

Kva tyder elevmedverknad? (Anna) 02.11.2014
Alle barn har rett til å seie si meining og bli høyrde. Elevmedverknad er eit viktig prinsipp i norsk skule. Det tyder at elevane skal få uttale seg, delta i og ha innverknad på det som angår dei på skulen. Korleis gjer ein det?
Les >>>

Presentasjon i klassa (Evner) 26.10.2014
Munnlege framføringar er ein stor del av skulekvardagen for elevar på alle steg. Elevane skal òg vurderast på sine presentasjonar etter kvart. Korleis kan foreldre rettleie og hjelpe barna med å førebu seg til desse framføringane?
Les >>>

På kant med læraren (Anna) 12.10.2014
Det er uunngåeleg at det nokre gonger oppstår konfliktar mellom heim og skule. Kommunikasjonen mellom foreldre og lærar kan bli vanskeleg, og tilliten står i fare. Korleis kan ein førebygge og handtere slike konfliktar ?? til beste for barnet?
Les >>>

Kvifor lukkast jentene? (Evner) 05.10.2014
Jenter får betre karakterar på skulen enn gutar i dei fleste fag. Kvifor er det slik? Jentene har færre åtferdsproblem, les betre og tilpassar seg betre arbeidsmåtane i skulen. Kva for nokre forklaringar finst på desse skilnadene.
Les >>>

Ver eit godt nettføredøme (Foreldrerolla) 28.09.2014
Barn og unge deler bilete, videoar, meiningar og tankar med heile verda på internett. Som foreldre må vi gå framfor som gode rollemodellar på korleis ein skal unngå å utlevere seg sjølv og andre, og opptre etisk varsamt på nett.
Les >>>

Legge saman eller addere? (Evner) 21.09.2014
Matematikkfaget har sitt eige språk. Det er viktig at barna blir fortrulege med dette språket for å få god forståing for matematikk. Byrj tidleg og nytt litt av kvardagspraten til å trene omgrep som legg grunnlaget for god talforståing.
Les >>>

Ikkje meld deg ut! (Foreldrerolla) 14.09.2014
? vere foreldre til tenåringar, er ein evig balansegang. Ungdommane treng struktur og rettleiing, samtidig som dei skal auke sin fridom og sjølvstende. Sikkert er likevel at det er minst like viktig med engasjerte foreldre på ungdomstrinnet.
Les >>>

Fokus på rettskriving (Evner) 06.09.2014
Skriving er ein viktig reiskap for læringa til elevane, samtidig som skriving er ein måte å vise kva dei har lært. Mange foreldre synes det er vanskeleg å rettleie i rettskriving og samtidig bevare skrivegleda.
Les >>>

Hva slags skole trenger vi i fremtiden? (Aktuelt) 04.09.2014
I dag mottok kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen den første rapporten om fremtidens skole. Hva slags kunnskap blir viktig i fremtiden, og i hvor stor grad dekker dagens skole dette? Les rapporten her.
Les >>>

Mobbing eller ikkje? (Anna) 31.08.2014
Kva gjer ein ped.leiar? Kva slags bakgrunn har ein assistent? Kven er den øvste leiaren i barnehagen? For foreldra kan det bli mange vaksne å helde styr på i barnehagen. Her får du ein oversikt.
Les >>>

Nyheter om lærerstreiken (Aktuelt) 31.08.2014
Blir det streik, eller ikke? Trykk på bildet så får du en google oversikt på det siste som er publisert på nett rundt saken.
Les >>>

Pappa, engasjer deg! (Foreldrerolla) 24.08.2014
Ein engasjert skulepappa bidreg til at barnet trivst og presterer betre. Fedrar som overlèt skuleoppfølginga til mor misser sjansen til å påverke korleis skulen skal vere og bli betre kjent med kvardagen til barnet. Det tapar både far og barna på.
Les >>>

Resultat fra Elevundersøkelsen 2013 (Aktuelt) 21.08.2014
I den endelige analysen av tallene i Elevundersøkelsen 2013 presenterer forskerne også en kvalitativ dybdestudie av skoler. Der ser de nærmere på forståelser av mobbing i tillegg til forskjellen mellom mobbing og andre negative hendelser. Les Aftenpostens artikkel om saken.
Les >>>

Attende til kvardagen (Anna) 12.08.2014
Ut av feriemodus! Ein flott sommar med seine kveldar, late morgonar og masse iskrem er bak oss. For å få ein god start på skuleåret, er det lurt å tjuvstarte litt med kvardagsrutinane. Bruk litt tid på å komme inn i rytmen før kvardagen brakar laus.
Les >>>

Hva er nytt for skoleåret 2014-2015? (Aktuelt) 07.08.2014
Her har Utdanningsdirektoratet samlet det som er nytt til skolestart.
Les >>>

Bruk biblioteket! (Evner) 22.06.2014
En lang sommarferie står for døra. La turar til biblioteket bli ein del av opplevingane barnet ditt får med seg i ferien. Titt i hyllene, lån bøker og filmar, og gjer deg kjent med aktiviteter og tilbod hos ditt lokale bibliotek. Med hjelp frå biblioteket kan barnet ditt ha ein flott lesesommar!
Les >>>

Skuletur til badeplassen (Anna) 09.06.2014
Skuleåret nærmar seg slutten, og sommaren er i gong fleire stader i landet. Mange klasser drar på turar som gjev dei god læring og opplevingar som styrker klassemiljøet. Turar til badeplassen er spennande og lærerik, og må gjennomførast trygt og forsvarleg.
Les >>>

Ny brosjyre om sykling til skolen (Aktuelt) 05.06.2014
? sykle til og fra skolen gir barn daglig fysisk aktivitet. Ny brosjyre oppfordrer skolene til å la barna sykle.
Les >>>

Val av framandspråk på ungdomssteget (Evner) 01.06.2014
? beherske eit framandspråk opnar dører og moglegheiter i elevane si framtid. Men kva for nokre valmoglegheiter har elevane, og kva for nokre konsekvensar får valet for vidare skulegang og studium?
Les >>>

Barn og skilsmisse (Foredrerolla) 25.05.2014
For mange småbarnsforeldre er samlivsbrot løysinga på ein vanskeleg situasjon. Alle brot er ulike, men felles er at dei inneber ein vond periode både for vaksne og barn. Korleis kan de gjere opplevinga av brotet lettare for barna?
Les >>>

Korleis vurderast eksamen? (Evner) 18.05.2014
Alle tiendeklassingar skal opp i skriftleg eksamen i eitt fag, og ein munnleg eksamen. Det er klare retningsliner for korleis eksamensoppgåvene skal vurderast. Korleis er vegen frå prestasjonen på eksamensdagen til karakteren på vitnemålet?
Les >>>

Tall fra Elevundersøkelsen er publisert (Aktuellt) 13.05.2014
Utdanningsdirektoratet har publisert tall fra Elevundersøkelsen høsten 2013 i Skoleporten. I tillegg til nasjonale tall, finner dere her også tall for fylker, kommuner og skoler
Les >>>

Nettvit (Anna) 11.05.2014
Bruken av nettbrett og smarttelefonar blant barn har auka betydeleg dei siste åra. Stadig fleire og stadig yngre barn er på nett. Dei må lære korleis dei skal ta vare på seg sjølv og andre på digitale møteplassar. Ver eit godt førebilete og ver trygg på nett!
Les >>>

Barn og medier-undersøkelsene 2014 (Aktuelt) 29.04.2014
Denne uken la Medietilsynet frem Barn og medier-undersøkelsene for 2014. Rundt ett av tre barn i alderen fem til åtte år har tilgang til eget nettbrett, viser nye tall fra Medietilsynet. I snitt får norske barn sin første mobiltelefon i åtteårsalderen.
Les >>>

Leksehjelp på mellomtrinnet: Framleis tilgjengeleg (Foredrerolla) 27.04.2014
Det er ingen grunn til å vere flau over at du ikkje kan alt barnet går gjennom på ungdomsskulen. Det er lenge sidan du sjølv gjekk på skulen. Men ikkje meld deg ut likevel! Ver interessert og ros barnet for den kunnskapen det har.
Les >>>

Turmat til barna (Fritid) 06.04.2014
Lei av pølser og pinnebrød på søndagsturen? På tur i skog og mark får de både fysisk aktivitet, familietid og naturopplevingar. Med sunn, fristande turmat, får kroppen påfyll av næringsstoff og energi. Mette barn er turglade barn!
Les >>>

Foreldreveileder om sosiale medier (Aktuelt) 01.04.2014
Sosiale medier er mye omdiskutert som arena for barn og unge. Medietilsynet publiserte denne uken en egen veileder for foreldre med barn på sosiale medier.
Les >>>

Leksehjelp på mellomtrinnet (Foredrerolla) 30.03.2014
På mellomtrinnet vert det faglege nivået stadig meir avansert, og mange foreldre kjenner at dei kjem til kort i leksesituasjonen. Din rolle som føresatt er ikkje mindre viktig for dei større skolebarna, men tilnærminga vert litt annleis.
Les >>>

Leksehjelp: Leggje til rette (Foredrerolla) 16.03.2014
Etter fyrste klasse byrjar mange barn å verte litt meir sjølvgåande med leksene. Det er framleis viktig å vere nær småskulebarna når dei jobbar med lekser. Syt òg for å leggje kvardagen til rette slik at leksesituasjonen vert skjerma.
Les >>>

Foreldra si rolle i læringsmiljøet (Foredrerolla) 09.03.2014
Alle foreldre kan vere ein ressurs for læringa til barna sine. I møte med skulen og som støtte i heimen, spelar foreldra ei avgjerande rolle for resultata til barna. Vert kjent med andre foreldre, og bidrag til eit trygt læringsmiljø rundt skulebarna.
Les >>>

Klare anbefalinger fra Helsedirektoratet (Helse) 06.03.2014
For første gang er det gitt egne råd om stillesitting i nye norske anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet fra Helsedirektoratet.
Les >>>

? lese fagtekstar (Evner) 02.03.2014
Mykje av lesinga i skulen har som føremål å auke kunnskap og innsikt i faga. Då brukar vi litt andre lesestrategiar enn når vi les skjønnlitteratur. Korleis kan vi hjelpe skolebarna til å få meir kunnskap ut av innhaldet i fagtekstane?
Les >>>

Fysisk aktivitet i kvardagen (Evner) 16.02.2014
Etter kvart som barna vert større, vert dei fleste mindre aktive i leik og kvardag. Oppvekst i ein aktiv familie gjev barna eit godt grunnlag for å ta med seg sunne aktivitetsvanar gjennom livet. Her òg er foreldra viktige rollemodellar.
Les >>>

Safer Internet Day 2014 (Aktuelt) 11.02.2014
Arrangeres årlig av Medietilsynet Trygg bruk. Dagen brukes for å fremme trygg og ansvarsfull bruk av digitale medier blant barn og unge. Arrangert første gang i Norge i 2004.
Les >>>

Digitale læringsressursar (IKT) 09.02.2014
Det finst mange gode læringsressursar fritt tilgjengeleg på nett. Digitale verktøy skapar variasjon og motivasjon for barna, og gjev nye innfallsvinklar til lærestoffet. Her finn du tips til nokre nettsider som kan vere til hjelp i skulearbeidet.
Les >>>

Tett på ?? leksehjelp for fyrsteklassingen (Foredrerolla) 02.02.2014
Leksesituasjonen er ei ypparleg anledning til å følgje med på kva barnet jobbar med på skulen. Ver tett på fyrsteklassingen som jobbar med heimeoppgåvene, og snakk om kva dei har lært på skulen. Ditt engasjement er av avgjerande betyding!
Les >>>

For sjuk for skulen? (Foredrerolla) 26.01.2014
Dei aller fleste skulebarn er sjuke i blant. Nokre gonger er det vanskeleg å vurdere om barnet må vere heime frå skulen. Her finn du nokre generelle råd for å hjelpe deg i vurderinga, og tips for å redusere risikoen for sjukdom.
Les >>>

Rettigheter og plikter (Foredrerollen) 22.01.2014
Foresatte har rett og plikt til medvirkning i skolen. Skolen skal legge til rette for samarbeid med hjemmet og sikre foresattes medvirkning i skolen.
Les >>>

Hovudrekning (Evner) 19.01.2014
Hovudrekning er viktig å meistre i kvardagslivet og i skulearbeidet, uansett alder og nivå. Vi støyter på høve for hovudrekning kvar dag i praktiske situasjonar. Presis og effektiv hovudrekning legg òg grunnlaget for meir avansert matematikk. Og som med alt anna, er det viktig å trene for å verte god!
Les >>>

Foreldrestøtte scorer høyt (Aktuelt) 17.01.2014
I Elevundersøkelsen 2013 svarer i alt 76 % av elevene at de alltid, svært ofte eller ofte opplever at foreldrene viser interesse for det de gjør på skolen. 74 % svarer at hjemmet alltid eller ofte oppmuntrer barnet sitt til skolearbeidet.
Les >>>

Eigenvurdering - ein nøkkel til læring (Evner) 12.01.2014
Vurdering for læring er ein viktig reiskap i skulen som du kan støtte oppunder heime. Eigenvurdering er ei av dei mest effektive formene for vurdering. Eigenvurdering er å kunne reflektere over eigen læringsprosess og vurdere eige arbeid, eiga utvikling og eigen kompetanse.
Les >>>

Kva er PISA? (Anna) 05.01.2014
Den internasjonale skuleundersøkinga PISA har fått mykje merksemd etter at resultata frå 2012 vart offentleggjorde. Kva fortel denne undersøkinga oss om tilstanden i norsk skule? Og kva fortel den ikkje?
Les >>>

Gode tips til barnebursdager (Aktuelt) 02.01.2014
Debatten om bursdagsinvitasjoner i det siste har skapt engasjement i hele Norge. Her er noen gode råd fra FUG og foreldre på hva som er viktig å huske på.
Les >>>

Berre eit glas (eller to) (Foredrerolla) 08.12.2013
Jula er ei tid for hyggjelege lag med vener og familie. Men i mange selskap vert det meir alkohol enn det burde. Det opplever barna som utrygt. Kor mange glas toler barna at du drikk?
Les >>>

PISA 2012: Norske elever presterer på gjennomsnittet (Aktuelt) 03.12.2013
De norske elevene presterer omtrent som OECD-gjennomsnittet i matematikk, naturfag og lesing. De ligger litt over gjennomsnittet i lesing og litt under snittet i matematikk og naturfag.
Les >>>

Juleavslutninga ?? meir enn kos (Evner) 24.11.2013
Førebuingar og øving til juleavslutninga kan fylle store delar av skuledagane i desember. Da er det viktig å vete at i arbeidet med ei juleforestilling ligg det mykje fagleg læring, personleg utvikling og styrking av fellesskap og tilhøyrsel.
Les >>>

Bli med i undersøkelse om hjem-skole (Aktuelt) 22.11.2013
Universitetet i Agder inviterer foreldre med barn i grunnskolen til å bli med i undersøkelse om samarbeid mellom hjem og skole.
Les >>>

«Yes, I can!» ?? engelsk i kvardagen (Evner) 17.11.2013
Engelsk er eit verdsspråk. Norske barn og unge møter engelsk i mange saman-hengar, og det har ein sentral plass i skulen. Korleis kan foreldra bidra til å forbetre engelskdugleiken til barnet?
Les >>>

Resultater for nasjonale prøver i engelsk er publisert (Aktuelt) 12.11.2013
Nasjonale prøver i engelsk ble gjennomført i uke 38 og 39. Prøvene var elektroniske og målet elevenes kunnskaper i generell leseforståelse, vokabular og grammatikk i faget engelsk. Nå er resultatene klare.
Les >>>

? utvikle heile mennesket (Evner) 10.11.2013
Gjennom arbeid med musikk, kunst og praktiske oppgåver utvikler barna kreativitet, skaparglede, meistrings-kjensle, samt evna til å lytte og vere merksam. Dette er viktig for lærelysta og læringsutbytet til barna. Læring om kunst og kultur har i tillegg stor eigenverdi.
Les >>>

FAU ?? din kanal til skulen (Foredrerolla) 03.11.2013
Foreldrerådets arbeidsutval (FAU) skal representere alle foreldra ved skulen og bidra til eit godt heim-skule-samarbeid. FAU skal vere eit bindeledd mellom foreldra og skulen. Her får du vete meir om korleis FAU fungerer.
Les >>>

Resultatene fra nasjonale prøver (Aktuelt) 01.11.2013
Resultatene fra nasjonale prøver i lesing for 5., 8. og 9. trinn er publisert i Skoleporten. Her finner du resultatene på nasjonalt, fylkes- og kommunenivå.
Les >>>

Les høgt! (Evner) 27.10.2013
Foreldre kan gje leseglede! ? lese høgt for barna er ei kvalitetsstund i kvardagen, med nærleik, ro og fine leseopplevingar. Høgtlesing styrker ordforrådet til barna, forbetrar lese- og skrivedugleikar og skapar leseglede.
Les >>>

Oppsummering fra Foreldrekonferansen (Aktuelt) 25.10.2013
Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) sin årlige konferanse for tillitsvalgte foreldre ble arrangert 19. - 20. oktober på Gardermoen. Tema for årets konferanse var ?Det gode samarbeidet?. Her kan du lese en oppsummering fra konferansen.
Les >>>

Må trivast for å lære (Evner) 20.10.2013
Eit barn må kjenne seg trygg og tilfreds for å kunne lære. Det krev ein felles innsats frå heile skulesamfunnet, både tilsette, foreldre og elevar. Kva kjenneteiknar eit godt læringsmiljø, og kvifor er det så viktig?
Les >>>

Stopp mobbing! (Foredrerolla) 13.10.2013
Mobbing vedkjem oss alle, og kan berre stoppast i fellesskap. Som foreldre må vi vere gode rollemodellar og opptre inkluderande og respektfullt overfor eigne og andres barn. Ingen skal sjå på at mobbing skjer utan å gjere noko.
Les >>>

Tek pulsen på skulen (Anna) 06.10.2013
Elevane si stemme om læring og trivnad skal høyrast. Kvart år vert elevane spurde om korleis dei ser på sitt læringsmiljø gjennom Elevundersøkinga. Undersøkinga er obligatorisk på 7. og 10. trinn, og gjennomførast om hausten.
Les >>>

Kva er tilpassa opplæring? (Evner) 22.09.2013
Tilpassa opplæring er eit grunnleggjande prinsipp i skulen. Det tyder at alle elevar skal få læringsmål som han eller ho faktisk kan klare å nå. Både elevar som strever med det faglege og dei med høgt meistringsnivå har lik rett på tilpassa opplæring.
Les >>>

Hjelp barnet i skriveutviklinga (Foredrerolla) 15.09.2013
Skriving er ein viktig reiskap i læringa til barnet. ? kunne uttrykke seg godt skriftleg er òg naudsynt for å vise kompetanse og kunnskap. Korleis kan foreldre støtte og stimulere barnet i skriveutviklinga?
Les >>>

Verdigrunnlaget til skulen (Anna) 08.09.2013
Målet til skulen er å ruste barn, unge og vaksne til å handtere livet og meistre utfordringar saman med andre. Læreplanen inneheld meir enn faglege mål. I den generelle delen finn vi verdigrunnlaget til skulen.
Les >>>

Manifest mot mobbing (Aktuelt) 02.09.2013
I dag startet årets kampanjeuke i regi av Manifest mot mobbing. Temaet i år er Voksne skaper vennskap - sammen. Vennskap er viktig for å motvirke mobbing, og voksne er viktige rollemodeller og tilretteleggere for vennskap.
Les >>>

«Det er bilete av barnet mitt på nettet!» (Foredrerolla) 01.09.2013
Ein bevisst bruk av bilete på nett, kan gje meirverdi og vere opplysande. Kva er lurt å tenkje gjennom før du legg ut eit bilete av barnet ditt på nett? Og kva gjer du om du oppdagar eit uønskt bilete?Her er køyrereglane.
Les >>>

Ein vellykka skulestart (Annet) 13.08.2013
Skulestart er ein viktig milestolpe for barn og foreldre. Ein overgang frå kjend til ukjend for store og små. Korleis kan du bidra til å gjere skulestarten til ei god oppleving?
Les >>>

Stimulere til leselyst (Evner) 17.06.2013
Skap ein lesesommar! Foreldre gir borna leselyst ved å lese sjølv, lese høgt for borna og vise interesse i det borna les. Hjelp borna i å velje lesestoff som fengjer. Hugs at all lesing tel ?? også på skjerm.
Les >>>

Moderne skattejakt (Annet) 16.06.2013
Geocaching er ein super måte å kombinere friluftsliv og teknologi med ei spennande skattejakt for heile familien!
Les >>>

? vere ein god ven (Annet) 02.06.2013
Som foreldre må vi støtte opp om og leggje til rette for at borna våre har vener. Vi må også prøve å fange opp dei borna som fell utanfor fellesskapet.
Les >>>

Vurdering og eksamen (Evner) 28.05.2013
Det er to hovudformer for vurdering i grunnskulen. Undervegsvurderinga og sluttvurderinga. Eksamen er eit sikkert vårteikn for tiandeklassingar. Då skal dei vise si kompetanse etter ti år i grunnskulen.
Les >>>

Ferie i arbeidstida (Annet) 05.05.2013
Barn i grunnskulen har 190 skuledagar i løpet av året. Dette er borna si arbeidstid. Stadig fleire søker permisjon for å reise på ferie i løpet av skuleåret.
Les >>>

Frå uro til enkeltvedtak (Annet) 21.04.2013
Ein av ti elevar i grunnskulen har enkeltvedtak om spesialundervisning. Kva skjer når eit barn treng spesialundervisning? Her får du ei oversikt over saksgangen.
Les >>>

Lær å løyse likningar på nett (Evner) 14.04.2013
Gratis matteopplæring på nett gjennom Khan Academy, går som ein farsott verda over. No er også mange av ressursane tilgjengelege på norsk.
Les >>>

Korleis betre leseforståinga? (Evner) 14.04.2013
Vi les for å forstå, uansett kva vi les. I skulen er lesing ein viktig veg til kunnskap. Korleis kan du hjelpe ditt barn til å få med seg meir av innhaldet i teksten?
Les >>>

Nettvit og personvern (Evner) 10.02.2013
Dagens skulebarn legg igjen digitale spor gjennom heile oppveksten. Hjelp barna med å ta kontroll over korleis dei vert framstilt på internett.
Les >>>