F  o  r   e   l   d   r   e   p   u   l   s   e   n   ®                                                                                  11111011100 (C)                                                                                                  juni 2012

Sommer, sommer, læring!

Les på nynorsk her>>>

Sommeren står foran oss, og er en avkobling fra skolehverdagen. En utfordring er at barn glemmer eller mister deler av det de har lært hvis de ikke blir engasjert i lærende aktiviteter gjennom sommeren. Her gir vi deg noen tips om hvordan du kan legge til rette for en lærende sommerferie.

Her er noen forslag som kan fremme utviklingen i ferien. Du kan også gjerne kommunisere med lærere og høre om de har noen forslag til læringsaktiviteter

·         Oppretthold rutiner og struktur
·
        
Sett mål og lag utfordringer
·
        
Forstå barnas interesser
·
        
Lag læringserfaringer
·
        
Engasjer barna i kreative aktiviteter
·
        
Sett rammer og vær tydelig på at du har forventninger
 

Det trenger ikke å være aktiviteter som er dyre. Det kan være at det i din kommune er organisasjoner, skoler og bedrifter som har tilbud med læringsfokus i sommerferien. Ellers anbefales også en tur til biblioteket – dette er en flott og gratis ressurs, finn bøker som passer til ditt barn og sett av tid til lesing hver dag. Lesetips kan du finne i denne Foreldrepulsen>>>

Flere forslag:

Utforsk og lær. Hvis du er på biltur så velg et sted med et tema for læring. Å reise på telttur/campingtur koster lite og her er en god anledning til å lære om naturen.

Gi matematikk mening. Mål objekter rundt huset og i nærområdet. Sjekk temperatur daglig. Legg sammen eller trekk fra beløp når du handler. Lær brøk når du lager mat. Mer om matematikk i hverdagen kan du finne i denne Foreldrepulsen>>>

 Tips. Det ligger mye fokus og læring i været. Inspirer barnet til å lage en værstasjon - se hvordan her>>>

Lek ute. Skru av TV og elektroniske spill og prøv heller å organisere fysiske aktiviteter utendørs.

Bidra i lokalsamfunnet. Vis hvordan man kan delta i nærmiljøet; vær med på å rydde i parker, hjelpe eldre osv. Dette bygger opp omtanke for andre og stolthet av eget lokalsamfunn.

Lag timeplan. Ha daglige rutiner gjennom sommeren med struktur og begrensninger. Nøkkelen er både å ha balanse (ikke for streng, men ikke før løs) og å holde barna engasjert.

Forbered høsten. Finn ut hva barnet skal lære om i neste skoleår – og begynn å øve på dette.

Fokuser på kommunikasjon. Få barnet til å diskutere eller skrive om bøker han/hun leser eller at de lager en oversikt over favoritthendelser og aktiviteter gjennom sommeren.

Dra fordel av lokale tilbud. Reis til parker, museer, dyreparker og friluftsområder.

Lek inne. Selv om mange anser spill som adspredelse og underholdning har mange spill «skjulte» kvaliteter. Det kan handle om å lære seg å samarbeide, kommunisere, konsentrere seg og å få utløp for kreativitet og utforskning.

 

Med ønske om en riktig god sommer. Foreldrepulsen er tilbake med skolestart. Håper familien får et stort behov for solkremJ

illustrasjonsbilde


Lær mer

-Lesetips [Foreldrepulsen 06-2011]
- Matematikk i hverdagen [Foreldrepulsen -2011]

-Lage værstasjon se her>>>

-Solkrem og UV-stråler [Foreldrepulsen 06-2012]

 
Last ned og skriv ut Foreldrepulsen.
Hent pdf på bokmål her>>>

Flere artikler fra  Foreldrepulsen:

Kilder til denne artikkelen.

Eva Bra, infoREGI.

Tilrettelagt av infoREGI as. . infoREGI arbeider etter Tekstreklameplakaten-plakatens regler for god presseskikk. infoREGI har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.  
Kommentarer? [Send epost her].

Ønsker du deg et tema? Ønsk deg  her>>>


Dette er Foreldrepulsen (R). Artikkelen er produsert for din skole/kommune av infoREGI as.  infoREGI as jobber for et bedre hjem-skole samarbeid. Tjenesten er lisensbasert . (Copyright)
infoREGI as © 2012 | Privacy Policy


-vi vil inspirere de foresatte!