Foreldrepulsen® - arkiv

Sorter etter dato eller kategori | Filter: Foredrerollen (fjern filter)Er du bekymret bør du melde ! -Barnevernet (Foredrerollen) 10.11.2023
Mange barn i Norge vokser opp under forhold som er bekymringsverdige. Barnevernet skal beskytte barn mot omsorgssvikt. Vi har alle et ansvar for å fortelle barnevernet om barn vi er bekymret for. Det er også mulighet til Ã¥ be om hjelp til egen familie. Lær mer om barnevernet og hvordan det meldes bekymring.
Les >>>

For syk for skolen? (Foredrerollen) 26.01.2014
De aller fleste skolebarn er syke i blant. Noen ganger er det vanskelig å vurdere om barnet må være hjemme fra skolen. Her finner du noen generelle råd for å hjelpe deg i vurderingen, og tips for å redusere risikoen for sykdom.
Les >>>

Foreldrenes rolle i læringsmiljøet (Foredrerollen) 09.03.2014
Alle foreldre kan være en ressurs for sine barns læring. I møte med skolen og som støtte i hjemmet, spiller foreldrene en avgjørende rolle for barnas resultater. Bli kjent med andre foreldre, og bidra til et trygt læringsmiljø rundt skolebarna.
Les >>>

Leksehjelp: Tilrettelegge (Foredrerollen) 16.03.2014
Etter første klasse begynner mange barn å bli litt mer selvgående med leksene. Det er fortsatt viktig å være nær småskolebarna når de jobber med lekser. Sørg også for å tilrettelegge hverdagen slik at leksesituasjonen skjermes.
Les >>>

Leksehjelp - Fortsatt tilgjengelig (Foredrerollen) 27.04.2014
Det er ingen grunn til å være flau over at du ikke kan alt barnet gjennomgår på ungdomsskolen. Det er lenge siden du selv gikk på skolen. Men ikke meld deg ut likevel! Vær interessert og ros barnet for den kunnskapen det har.
Les >>>

Barn og skilsmisse (Foredrerollen) 25.05.2014
For mange foreldre er samlivsbrudd løsningen på en vanskelig situasjon. Alle brudd er forskjellige, men felles er at de innebærer en vond periode både for voksne og barn. Hvordan kan dere gjøre opplevelsen av bruddet lettere for barna?
Les >>>