F o r e l d r e p u l s e n ® Grunnskole – engasjerte foresatte gir bedre læring
februar 2014
Fysisk aktivitet i hverdagen
En aktiv fritid legger grunnlaget for en god fysisk form. Alle barn bør være i aktivitet minst 60 minutter hver dag.

Fysisk aktivitet kommer alle til gode

Foreldre som er aktive i hverdagen, velger å gå eller sykle når det er mulig, deltar i aktiv lek med barna og mosjonerer jevnlig, er gode rollemodeller for skolebarna. I tillegg kommer den aktive livsstilen alle i familien til gode. Med en aktiv hverdag følger gjerne bedre helse, mer energi og bedre søvn. Dette drar både skolebarn og voksne nytte av. Fysisk aktivitet gir bedre konsentrasjonsevne og motorikk.

Lek og fritid

Mange barn er fortsatt i aktiv lek langt opp i skolealder, men mange opplever også at den fysiske leken avtar til fordel for mer stillesittende aktiviteter og samvær. Å være utendørs er den beste garantien for at barna er i aktivitet. Oppmuntre til utelek, ta barna med på turer og involver dem gjerne i fysiske arbeidsoppgaver som snømåking, graving og rydding ute.

Skoleveien

Skoleveien var tidligere en arena for daglig fysisk aktivitet for norske barn. I dag er det bare omtrent halvparten av skolebarna som går til og fra skolen. De små skolebarna kan gjerne gå sammen med foreldre eller i organiserte følgegrupper. Av og til gjør skoleveiens art og familielogistikken det nødvendig å kjøre barna til skolen. I slike tilfeller går det ofte an å slippe av barna et lite stykke fra skolen, slik at de får gått litt. Det medfører ofte en tryggere trafikksituasjon for både dine og andres barn også, fordi du unngår å kjøre helt fram og slippe av barnet der mange barn og biler møtes i hektisk morgenavlevering.

Aktivitetstips i vinter:

  • Skøyter
  • Aketurer
  • Skiturer og skilek
  • Grave snøhule
  • Bygge snømann
  • Skogturer med bålbrenning
  • Isfisketur
  • Tur med spark

Video: Barn har godt av å være i aktivitet

Kilder: Bufetat, helsenorge.no, nhi.no, fhi.no
Foreldrepulsen er en lisensiert abonnementstjeneste. ©2014 infoREGI. infoREGI arbeider etter Tekstreklameplakatens regler for god presseskikk. infoREGI har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.